Per fi comencen a declarar els imputats pel cas Palau

Gemma Montull i el seu pare apuntarien al finançament irregular de CDC
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres comencen, per fi, a declarar davant el tribunal els principals acusats del desfalc del Palau de la Música. Han hagut de passat gairebé 9 anys després del registre pels Mossos de les oficines del temple laic modernista per veure i sentir les explicacions de Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull i els altres principals acusats.

La primera en declarar serà Gemma Montull, que com a directora financera sembla que indicarà que els diners de Ferrovial al Palau de la Música els lliurava a Daniel Osácar, el tresorer de Convergència Democràtica.

El seu pare, Jordi Montull, ratificarà les paraules de la seva filla. Falta per veure què fa Félix Millet. Mentre que persones molt properes a ell asseguren que no seguirà la tesis de la defensa dels Montull, d’altres, per la seva part, mantenen que sí que ho farà.

Així i tot, qui ho tindrà més complicat serà Osácar. Haurà de dir cap a on van anar els diners lliurats des del Palau de la Música cap a ell; se’ls quedava o eren per Convergència, la qual cosa seria un finançament irregular de la llavors Convergència (ara Partit Demòcrata).

Per la Fiscalia, queda provat que Ferrovial pagava el 4% de les obres públiques que feia per la Generalitat al Palau de la Música; aquest (bàsicament Millet i Montull) es quedava l’1,5%, mentre que el 2,5% restant anava cap a CDC. Per l’acusació pública, el desfalc va ser de 25 milions d’euros, però una auditoria interna del Palau estima que la pèrdua va ser de 10 milions més, o sigui, de 35 milions d’euros.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari