La Guàrdia Civil implica Gordó en el 3%

S'atribueixen a l'exconseller i exgerent convergent pressions per obtenir donacions de Repsol
El conseller de Justícia, Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó

L’exconseller i actual diputat de Junts pel Sí Germà Gordó es troba més que mai en el punt de mira del cas del 3%, com posa de manifest el contingut d’un informe de la Guàrdia Civil incorporat al sumari i revelat per la Cadena SER.

Segons aquesta informació, centrada en la suposada concessió arreglada de 19 contractes entre el 2010 i el 2015 per part d’administracions governades per Convergència, Gordó exercia de mitjancer o aconseguidor, juntament amb l’aleshores tresorer Andreu Viloca, enllaçant les adjudicatàries de contractes públics i les citades administracions.

Entre els casos referits per la SER destaca la suposada pressió exercida per Gordó sobre directius de Repsol perquè lliuressin una donació de 30.000 euros, pagament que van acabar efectuant. A més, aquesta informació assegura que el jutge que instrueix el cas del 3% des del Vendrell disposa d’informació sobre múltiples intervencions per part de Gordó amb relació a empresaris investigats.

La Guàrdia Civil, així mateix, considera que existeixen evidències i indicis de la comissió per part de Gordó de delictes de suborn, tràfic d’influències, finançament il·legal de partits polítics, blanqueig de capitals i malversació de diners públics. Durant bona part del període referit (2010-2015), Gordó era conseller de Justícia (2012-2016).

En declaracions a la mateixa emissora, l’exconseller ha reiterat que no tenia cap competència pel que fa a contractació d’obra pública ni en el Govern de la Generalitat ni en el partit (del qual va ser gerent). Així mateix, ha negat haver pressionat per obtenir donacions. Els investigadors del cas, però, han detectat que Gordó era una de les persones a qui alguns dels empresaris es referien emprant un sobrenom -Gregorio o Gerardo- i també han trobat evidències sobre regals fets a l’exconseller. Se cita, per exemple, la invitació a una cacera.

L’informe de la Guàrdia Civil, no obstant això, no ha convençut fins ara el jutge de la necessitat d’intervenir les comunicacions de Gordó ni d’ordenar un escorcoll del seu domicili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides