Galleda d’aigua freda al referèndum

El Consell de Garanties tomba la disposició addicional que instava el Govern a finançar-lo
Título de la imagen
Título de la imagen

La disposició addicional número 31 dels Pressupostos aprovats per Junts pel Sí amb el suport de la CUP és anticonstitucional i antiestatutària, segons la resolució del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) coneguda aquest divendres.

Tot i no ser vinculant, aquest dictamen emès per unanimitat és un sotrac al full de ruta que dóna la raó al recurs presentat pel PSC, Ciutadans i el PP. No obstant això, la portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha expressat que l’executiu manté el seu compromís amb la celebració del referèndum.

La resolució és contrària a la possibilitat de dedicar-hi partides pressupostàries. La disposició número 31, fonamental pel suport cupaire als Pressupostos, preveia que el Govern n’habilités per garantir un procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació que fos vigent en el moment que la votació fos convocada.

Per al CGE, la Generalitat no té marge de maniobra normativa o executiva més enllà d’una sol·licitud a l’Estat i el contingut de la citada disposició no té empara en el marc constitucional i estatutari. En canvi, troba que hi encaixen partides dedicades a processos electorals i consultes populars.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides