Enric Argullol abandona la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat

La intervenció del president de l'ens, Albert Lamarca, en la causa del 9N al Suprem ha estat el detonant de la dimissió
Enric Argullol
Enric Argullol

Enric Argullol, ha dimitit aquest dijous com a membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Segons NacióDigital, la renúncia d’Argullol respondria a una situació de malestar que viu la comissió des de fa temps. Fonts jurídiques apunten que des de l’arribada d’Albert Lamarca a la presidència de la comissió s’han produït tensions i enfrontaments entre els seus integrants.

Hi ha constància de la poca empatia entre el president i alguns dels consellers els darrers temps. Però el detonant de la dimissió d’Argullol estaria vinculat al testimoni de Lamarca en el judici al 9N, en què va ser cridat a l’ordre en diverses ocasions pel president de la sala, Manuel Marchena, i tot plegat ha molestat en sectors de la Comissió.

Lamarca va començar la seva intervenció davant al Tribunal Suprem recordant el seu currículum de manera extensa, fins al punt que el jutge Marchena, visiblement irritat, va dir-li que “vostè està dissertant una classe a aquest tribunal, i no li correspon”. Fonts jurídiques consideren l’actitud de Lamarca com a “desafortunada i contraproduent”, amb l’únic propòsit d'”aconseguir protagonisme”. Amb aquest ambient de malestar a la Comissió Jurídica Assessora, el nom d’Argullol es va posar sobre la taula com a possible substitut.

Enric Argullol va ingressar-hi en el moment en què es va constituir, el 1979, en els inicis de la Generalitat recuperada, i en va ser membre fins al 1981, després s’hi va reincorporar. Argullol ha estat rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i és un catedràtic de Dret Administratiu amb molt prestigi, també va rebre la Creu de Sant Jordi, de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides