La confessió de Montull només afectaria Osàcar

La mà dreta de Millet ultima un pacte per rebaixar les penes per a ell i la seva filla que no implicaria cap alt càrrec no imputat
daniel osacar
daniel osacar

El pacte de Jordi Montull amb la Fiscalia està a punt d’enllestir-se, segons fonts judicials citades per Europa Press que assenyalen que la confessió no afectarà cap més alt càrrec que l’extresorer de Convergència Daniel Osàcar, un dels principals acusats del cas Palau.

Amb aquest acord, la mà dreta de Fèlix Millet vol aconseguir una rebaixa en una futura condemna contra ell i la seva filla Gemma, que era responsable financera del Palau de la Música.

Està previst que Montull es limiti a confirmar les acusacions existents contra les persones que ja es troben processades, però les citades fonts no descarten que quedin assenyalats també altres alts càrrecs de Convergència. En aquest cas, tota acció penal sobre ells es decidiria fora d’aquest judici.

Prescripcions rebutjades
Pel que fa a Osàcar, el fiscal Emilio Sánchez-Ulled nega que hagin prescrit els delictes de tràfic d’influències i de blanqueig de capitals presumptament comesos per l’extresorer convergent i pels directius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga. Ha reclamat al tribunal que no admeti les peticions formulades en aquest sentit per les defenses d’aquests acusats en les qüestions prèvies.

El fiscal sosté que Convergència i Ferrovial van emprar el Palau per emmascarar un tràfic d’influències criminal i que la relació entre tots dos s’emmarca en el finançament il·legal del partit. Troba, així mateix, que els delictes suposadament comesos estan interconnectats i forment part d’un mateix “projecte”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides