El SUP exigeix que Marhuenda deixi de ser comissari honorífic

El Suprem ha confirmat la condemna al director de 'La Razón' per una acusació infundada de prevaricació contra un comissari
Título de la imagen
Título de la imagen

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari a la Policia Nacional, ha sol·licitat novament que es retiri la condició de comissari honorari atorgada al director de La Razón, Francisco Marhuenda, durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri de l’Interior.

Aquest cop, però, la sol·licitud remesa a Interior es fonamenta en la recent resolució amb què el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna imposada al mateix Marhuenda, al periodista Jesús M. Zuloaga i a l’empresa editora del diari, Audiovisual Española 2000 SA, que els obliga a pagar una indemnització de 30.000 euros a l’excap superior de Policia de Catalunya Narcís Ortega.

Amb la desestimació del recurs de cassació que havien presentat els condemnats, va esdevenir ferma la sentència condemnatòria dictada per l’Audiència de Barcelona sobre la publicació d’una acusació infundada de prevaricació contra Narcís Ortega. La Razón va dir que havia afavorit Francisco Marco, el director de l’extinta agència de detectius Método 3, amb l’arxivament d’un expedient sancionador amb el qual, en realitat, Ortega no va tenir res a veure.

El SUP fa temps que pressiona perquè es retiri la concessió a Marhuenda, argumentant que va ser “una vergonya” i “un acte de nepotisme”. De fet, va presentar una querella contra l’exministre Fernández Díaz per prevaricació, donat que observa només “motius personals” en la distinció.

Ara insta a Interior a actuar basant-se en una sentència ferma que confirma l’atemptat contra l’honor del comissari Ortega i evidencia, segons el SUP, “els demèrits” i “la improcedència de la concessió”, en contrast amb allò que consta al règim de personal de la Policia Nacional, que permet atorgar condicions de membre honorari del Cos a persones externes que hagin destacat “pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix”.

El director de La Razón i l’exministre de l’Interior formen part del mateix pinyol, proper al president Mariano Rajoy. Sota l’autoritat de Fernández Díaz s’han atorgat altres controvertides distincions, com la Creu de Plata de la Guàrdia Civil a la Verge dels Dolors o condecoració policial a Nostra Senyora Maria Santíssima de l’Amor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides