Artur Mas compareix al Suprem en defensa de Francesc Homs

L'expresident de la Generalitat diu que la consulta del 9N va ser radicalment diferent de la que tenia planejada el Govern català
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat aquest dimarts a la tarda com a testimoni de la defensa en el judici que se celebra al Tribunal Suprem contra Francesc Homs per la consulta del 9-N. Durant la declaració, que ha durat 22 minuts, Mas ha dit que la consulta del 9 de novembre de 2014 va ser radicalment diferent de la que el Govern català tenia planejada. L’única similitud, assenyala Mas, era que “ni la consulta ni el procés participatiu tenien cap efecte legal vinculant“.

Mas també ha explicat que la consulta era per a un sol dia, mentre que el procés participatiu va durar quinze dies més, i ha insistit en el fet que van ser els voluntaris els que van impulsar el procés participatiu, i no la Generalitat, juntament amb els Ajuntaments, una cooperació “que no hauria sigut necessària en la consulta inicial“. Mas també ha recordat la resposta de Mariano Rajoy en relació a la conversió de la consulta, que en un principi va qualificar de “notícia excel·lent“, tot i que després se’n va mofar i ho va descriure com ”una nova ocurrència de Mas“.

L’expresident de la Generalitat ha insistit que la providència del Tribunal Constitucional (TC) no era clara en la seva suspensió, ja que “hi havia coses que encara que volguéssim, que no volíem, ja no es podien suspendre“. Arran de la primera providència del TC, del 29 de setembre, explica Mas, el Govern va optar per reconvertir la consulta en un procés participatiu. L’expresident només ha respost a les preguntes de la defensa, perquè el fiscal Jaime Moreno ha decidit no formular-li cap.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides