Un imputat del cas Pujol implica Mas en el 3%

L'empresari, que col·labora com a testimoni protegit, ha descrit una reunió amb l'expresident i amb Germà Gordó
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El testimoni protegit que ha implicat l’expresident Artur Mas en el cas del 3% és un dels empresaris contractistes que està imputat en el cas Pujol, revela aquest dimarts La Vanguardia.

Basant-se en el seu testimoni, l’instructor del cas del 3% va plantejar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la imputació de l’exconseller Germà Gordó, possibilitat que es va descartar de moment, segons va publicar El Mundo, perquè, entre altres motius, es considerava que l’exposició raonada amb què se sol·licitava l’obertura de diligències contenia inconcrecions i imprecisions, i que es podien autoritzar diligències menys invasives que un escorcoll.

L’empresari va explicar que s’havia reunit a l’antiga seu convergent del carrer Còrsega de Barcelona amb Mas, quan encara no era president de la Generalitat, i amb Gordó. La Vanguardia revela que va declarar que Mas li va dir que “has de fer el que aquest et digui”, en referència a Gordó i al suposat pagament de comissions a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

A més, afegeix també La Vanguardia, el testimoni assegura que mesos després, quan Mas ja era president, es va retrobar en un acte a Tarragona amb Gordó, qui suposadament li va fer saber que s’estava equivocant d’interlocutors a CDC i de perceptors de les donacions. En concret, diu que Gordó li va dir “tu no m’estàs obeint”, i que aquestes paraules el van fer sentir extorsionat. Així mateix, aquest diari assenyala l’existència d’un altre testimoni protegit: un empresari que va comparèixer voluntàriament davant el jutge.

Òmnium sota sospita
D’altra banda, en el marc de les indagacions sobre el 3%, el Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell ha reclamat a diverses entitats bancàries informació de comptes i productes financers de fundacions de l’òrbita a Convergència, com CatDem, Nous Catalans i Fòrum Barcelona. Però també, segons publica El Mundo, ha reclamat la mateixa informació relativa a la fundació Òmnium, vinculada a Òmnium Cultural, perquè un informe de la Guàrdia Civil indica que va percebre 20.000 euros el 2008 de l’empresa Bluegreen Village i 20.000 més el 2009 de la constructora Teyco.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides