Homs diu al jutge que admet tots els fets dels quals se l’incriminen

L'exconseller afirma estar segur, davant del Suprem, de no haver fet cap delicte el 9N
Francesc Homs
Francesc Homs

En la primera sessió del judici contra Francesc Homs al Tribunal Suprem que el jutja per la seva participació en l’organització de la consulta el 9N, l’exconseller ha afirmat davant del jutge que “admeto tots els fets que vostè m’incrimina, i fins i tot podria afegir-ne més perquè va ser la meva obligació fer el què vaig fer“.

De fet, Francesc Homs s’ha defensat dient que va consultar amb experts després de rebre la providència del Tribunal Constitucional que prohibia a la Generalitat fer la consulta independentista, i que tots van coincidir en el fet que no s’estava cometent cap delicte, ja que no es feia cap consulta, sinó un procés participatiu.

En aquesta primera sessió del judici al Suprem pel 9N, l’acusat i el fiscal han tingut una enganxada verbal, quan Homs l’hi ha recriminat que no el deixava acabar les respostes que li feia la fiscalia, cosa que ha provocat que el jutge li ha assegurés a l’acusat que podria respondre tot el que considerés oportú.

Homs ha comparegut aquest matí al Tribunal Suprem on se’l jutja pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència per haver participat en l’organització de la consulta independentista del 9 de novembre de 2014.

La fiscalia demana una pena de nou anys d’inhabilitació especial per a ocupar càrrecs públics pel portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, i que en el moment dels fets ocupava el càrrec de conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Francesc Homs ha arribat a la seu del Suprem, a Madrid, acompanyat d’un grup de membres del seu partit i també d’Esquerra Republicana, consellers del Govern i activistes d’associacions independentistes.

Entre els concentrats hi havia l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, qui també ha estat jutjat per la celebració del 9N però al Tribunal Superiors de Justícia de Catalunya, i que declararà al Suprem demà dimarts com a testimoni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides