El president d’Andbank atribueix als Pujol pressions per destruir proves

Cerqueda diu que van canviar de banc perquè no van cedir
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Manel Cerqueda, el president del consell d’administració d’Andbank, va explicar al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que la família Pujol Ferrusola va pressionar aquesta entitat bancària l’any 2010 perquè destruís documentació sobre els seus comptes, revela l’Ara.

Segons aquest diari, que assegura haver accedit al sumari del cas, Cerqueda va explicar al jutge que instrueix el cas Pujol que Andbank es va negar “taxativament” a satisfer la petició dels Pujol i que, per això, la família de l’expresident de la Generalitat va partir peres amb aquesta entitat. Els diners van anar a parar a la Banca Privada d’Andorra (BPA) després que, segons Cerqueda, Andbank no fes res per retenir-los com a clients.

D’altra banda, l’Ara també publica que Cerqueda es va trobar amb Jordi Pujol Ferrusola “passat el 2010”. Segons la declaració d’aquest banquer, li va expressar que “si algun dia hi havia una demanda judicial o d’informació, si per favor podria no donar-ho tot”.

Un museu andorrà
D’altra banda, segons un informe de la UDEF citat per El Periódico, és “força improbable” que el Museu Iconogràfic Sant Jordi concedeixi o rebi préstecs de persones o que pogués prestar cap mena de servei a Jordi Pujol Ferrusola que expliqués transaccions de milers d’euros.

Segons publica el mateix diari, De la Mata apunta l’existència d’indicis que “part dels capitals en jurisdiccions offshore, com la d’Andorra, es derivés per al finançament d’activitats polítiques“, com seria el cas d’aquest museu. La mateixa informació assenyala que la policia interpreta els préstecs que es van creuar el fill gran dels Pujol Ferrusola amb el museu, els comptes del qual aparentment controlava, com una via per finançar activitats polítiques de manera similar a la que els partits han emprat amb fundacions i associacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides