Els fiscals se senten perseguits

Manuel López Bernal, fins ara fiscal superior de Múrcia, va demanar la imputació del president murcià i ahir va ser cessat
Título de la imagen
Título de la imagen

El fins ara fiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, ha denunciat que tan ell com els seus companys a la fiscalia estan sotmesos a una campanya d’intimidació i indefensió. López Bernal ha dit, a la SER, que “no pot ser que els perseguits siguem els fiscals lluitant contra la corrupció, i no els corruptes”.

Manuel López Bernal ha afirmat que “no sé si la meva destitució té a veure amb la investigació al president de Múrcia”, però ha afegit que “fa que pensar que hagin entrat dues vegades a casa del fiscal Anticorrupció de Múrcia” en el mateix període de la investigació de les causes contra el president murcià, el popular Pedro Antonio Sánchez.

El fiscal ha afirmat que “la Fiscalia de Múrcia, no hi ha dubtes que és una de les que més casos de corrupció ha tret”, i que per aquest motiu “no se’ns ha fet la vida precisament agradable”, aquí López Bernal ha assegurat que les pressions que han rebut han arribat a ser persecucions.

López Bernal ha afirmat que tot això va ser denunciat davant la Fiscalia General de l’Estat i davant la delegació del Govern a Múrcia, afegint que malgrat tot, no saben d’on venen aquestes intimidacions. El fiscal ha denunciat per exemple que “aquest any han entrat dues vegades a casa d’un company deixant-li clar que només s’emportaven l’ordinador, ni els diners, ni altres objectes de valor”.

Per al fiscal els qui hi van fer això van voler deixar una “targeta de visita”, perquè “no es van emportar els diners ni per dissimular”, i que també es van emportar “la caixeta del mòbil amb el número PIN i el PUK”. Per a López Bernal, el seu relleu davant la fiscalia de Múrcia no hauria de tenir conseqüències en els casos que s’estan investigant contra el president murcià, en considerar que “el company que em substituirà és un gran fiscal, i ja treballa amb nosaltres contra la delinqüència urbanística i mediambiental”.

Els canvis de José Manuel de la Maza
La Fiscalia General de l’Estat ha proposat al Govern fins a 35 nomenaments a fiscalies superiors, cosa que provocarà relleus en posicions clau com són Anticorrupció, l’Audiència Nacional i en algunes autonomies com la Regió de Múrcia, en la qual s’investiga al president murcià del PP, Pedro Antonio Sánchez.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha decidit posar a Manuel Moix al capdavant de la fiscalia Anticorrupció. Moix, ha estat fins ara el fiscal cap del Suprem i fiscal cap de Madrid durant 12 anys. Es dóna la circumstància que és l’únic dels set aspirants al lloc, vacant des de la jubilació d’Antonio Salinas, que no formava part de l’equip d’Anticorrupció. Ara assumirà el lloc clau en l’òrgan especialitzat que porta les investigacions de casos com Bankia, Pujol, Púnica, Bárcenas, Nóos, Gürtel, la recerca a CDC, Nummaria, Blesa, els ERE d’Andalusia, De la Serna i Rumasa, entre altres.

El Consell Fiscal també ha decidit el relleu de Javier Zaragoza, després de deu anys en el càrrec al capdavant de la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Aquest càrrec el passarà a ocupar el fins ara número 2, Jesús Alonso, tinent fiscal d’aquesta Fiscalia i portaveu de l’Associació de Fiscals, de perfil conservador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides