Tres anys de presó pel raper Valtonyc

L'Audiència Nacional el condemna per injúries a Joan Carles I i enaltiment del terrorisme
valtonyc
valtonyc

El raper mallorquí Valtonyc ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per l’Audiència Nacional, que considera que va injuriar greument al rei Joan Carles I va enaltir ETA i els GRAPO en les seves cançons.

Segons la sentència, que pot ser recorreguda, Valtonyc és culpable de delictes d’enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes, així com de calúmnies i injúries greus contra la Corona. A més, l’Audiència Nacional l’imposa el pagament d’una indemnització de 3.000 euros per amenaces a Jorge Campos, president de la Fundación Círculo Balear.

L’Audiència Nacional no considera que la llibertat d’expressió o de creació artística puguin emparar en aquest cas el raper, que sostenia que les expressions per les quals se l’ha jutjat eren de nihilisme surrealista.

Un cop s’ha conegut la resolució, Valtonyc ha penjat una cançó a YouTube en la qual diu no l’aturarà cap sentència i titlla l’Audiència Nacional de “feixista”, amés d’afirmar que “no el reconec”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides