L’alcaldessa de Montcada es malfia de Foment

De la Serna es compromet al soterrament de les vies i promet mesures immediates
montcada manifa
montcada manifa

Després que un jove morís aquest dimarts a les vies del tren de Montcada i Reixac, la segona víctima per atropellament enguany a la localitat i la 168a en total, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha trucat l’alcaldessa de la localitat, Laura Campos, per celebrar una reunió amb ella el març a Madrid.

Segons ha explicat l’alcaldessa, el ministre s’ha compromès a abordar el soterrament de la línia R2, un projecte al qual l’antecessora de De la Serna, Ana Pastor, es va comprometre a dotar d’una partida econòmica. Els pressupostos de l’Estat, però, es van prorrogar i la partida no va arribar.

Campos ha explicat que De la Serna tampoc s’ha volgut comprometre en aquest sentit, adduint que el dèficit i la pròrroga pressupostària no els deixen marge per negociar un conveni que permeti incloure la partida que caldria per sufragar el soterrament.

En canvi, ha promès encetar mesures de millora de les vies del tren al seu pas per la localitat, que l’alcaldessa està disposada a estudiar, entre les quals la construcció d’un túnel per a vianants o l’arranjament de tanques. Campos, no obstant això, no les té totes: s’ensuma que aquestes mesures pel “mentrestant” podrien consolidar-se com a fixes. L’objectiu de l’Ajuntament de Montcada i Reixac segueix sent aconseguir el soterrament total.

D’altra banda, l’alcaldessa Campos ha expressat que no descarten emprendre accions legals contra el Ministeri de Foment i contra Adif, als quals va acusar directament de la mort d’un home de 75 atropellat el gener.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides