Barcelona segueix líder a Espanya en congestió de trànsit

La capital catalana perd sis llocs al rànquing mundial de TomTom
diagonal transit
diagonal transit

Barcelona continua sent la ciutat espanyola amb més congestió de trànsit, segons un l’índex anual que elabora TomTom. La capital catalana es manté com a líder perquè els conductors s’hi queden atrapats un 31% més de temps de mitjana en comparació amb un flux de trànsit normal. Durant l’hora punta de la tarda aquest percentatge assoleix un pic del 52%.

La segueix de prop Palma (29% extra), mentre que Madrid és sisena en aquest rànquing (25%). La intensitat del trànsit es va incrementar un 3% a Barcelona l’any passat en comparació amb el 2015.

En termes absoluts, aquest estudi xifra en 119 les hores que perden els conductors a la capital catalana, que és, això sí, 68a en el rànquing mundial de congestió de trànsit urbà de TomTom, en el qual ha perdut sis posicions, i és 18a en la classificació europea.

Una anàlisi de la consultora Inrix, en canvi, assenyala que Madrid és la ciutat espanyola amb més problemes de trànsit, amb 39,6 hores perdudes en retencions, mentre que Barcelona és en aquesta estimació la tercera a Espanya (superada també per Cartagena) i la 124a al món.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides