Iceta assegura que hi ha hagut contactes entre Rajoy i Puigdemont

El líder del PSC afirma que les trobades, però, no han servit per apropar posicions
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, ha afirmat que li “consta” que hi ha hagut contactes entre el Govern central i la Generalitat de Catalunya, i que aquests contactes han estat “al màxim nivell”. De fet, Iceta “creu” que aquestes trobades han estat entre el president del Govern central, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Malgrat això, el líder socialista també ha dit que les reunions només han servit per constatar la distància que hi ha entre els posicionaments d’uns i altres interlocutors. Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions, en un esmorzar informatiu aquest matí a Madrid, malgrat que el líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, ahir va insistir en el fet que no s’havia produït cap “contacte discret” entre ambdues parts.

L’existència d’aquestes reunions secretes entre Govern central i Generalitat la va destapar aquest cap de setmana el Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Iceta no ha explicat qui li ha explicat que hi ha aquestes reunions, però ha deixat entreveure que ha rebut informació tant des de la Generalitat de Catalunya.

El líder del PSC ha reconegut que té una relació molt fluida amb el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, però que també té bona relació amb la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, i amb el Delegat del Govern, Enric Millo, i també amb el PPC en general.

Miquel Iceta ha dit que també està informat del que passa pel president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, del qui diu que parla sovint amb el president Rajoy dels problemes de l’Estat amb la Generalitat.

El primer secretari dels socialistes catalans s’ha mostrat convençut que finalment hi haurà eleccions anticipades a Catalunya, perquè el govern central no permetrà la celebració de cap referèndum independentista. Miquel Iceta ha vaticinat que si la Generalitat segueix amb la seva intenció de fer una consulta aquest 2017, s’acabarà produint un nou 9N, i ha fet una crida a “no repetir errors”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari