Què sobta de l’última entrevista de Juan Luis Cebrián?

jl cebrian
jl cebrian

Al president executiu del grup Prisa (El País, Cadena SER…) li han publicat una llarga entrevista al diari El Mundo (20-2) que ha merescut un titular a la portada del diari de la competència. Tenint en compte la històrica enemistat que hi ha entre les dues capçaleres de la premsa madrilenya –en el passat, s’han barallat als jutjats i s’han dit de tot-, és sorprenent la generositat d’El Mundo, diari que actualment és propietat de l’empresari italià Urbano Cairo, amb el seu arxienemic, a qui ajuden en la promoció del seu llibre de memòries Primera página.

Aquest favor del diari El Mundo a Juan Luis Cebrián s’emmarca en els intensos rumors que, des de fa mesos, hi ha a Madrid sobre una pròxima fusió dels dos grups periodístics, que han fet traumàtiques retallades de plantilles i passen per gravíssims problemes econòmics derivats del seu enorme endeutament. En els últims anys, la tirada d’ambdós diaris ha patit una forta davallada de més del 50% i, en l’actualitat, El País acredita una difusió de 184.710 exemplars, mentre que la d’El Mundo és de 101.967.

En aquesta entrevista, a Juan Luis Cebrián li surt la vena autoritària espanyolista i es mostra partidari de la intervenció de la Generalitat, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, si el president Carles Puigdemont persevera en la seva aposta independentista. També es pregunta: “Si el gendre del rei pot anar a la presó, per què no Artur Mas?”, equiparant sense cap mena de rigor intel·lectual un cas de corrupció amb la consulta del 9-N. Patètic.

També explica que, anys enrere, es va reunir amb una alta representació política enviada per Jordi Pujol a Madrid i, juntament amb Jesús Polanco, van pactar la censura de determinades informacions periodístiques sobre el cas Banca Catalana. Increïble.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides