Un grup de joves ocupen la seu central de Bankia

Reclamen que l'entitat bancària retiri l'acusació contra l'ocupació d'un local al barri del Fort Pienc, que pertany al banc
Título de la imagen
Título de la imagen

Un grup d’una quarantena de joves del barri del Fort Pienc han ocupat aquest dilluns, 20 de febrer, la seu central de Bankia a Barcelona, situada a la Plaça Catalunya. Els regidors de la CUP, María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté, també han entrat a l’oficina per donar suport al grup de joves que protesten pel possible desallotjament de l’Ateneu Popular de Fort Pienc, conegut com El Rec, situat al districte de l’Eixample, i que és propietat del banc.

L’objectiu d’aquesta acció reivindicativa, que ha començat poc després de les dotze del migdia, és el de denunciar “que l’activitat especulativa de l’entitat bancària pretén desallotjar l’organització veïnal i juvenil del seu barri“. En un comunicat, els activistes expliquen que aquest dijous se celebrarà el judici sobre l’ocupació de El Rec, que podria suposar el desallotjament dels joves d’aquest local, que està ocupat des de l’any 2014. Per aquest motiu, reclamen a Bankia que retiri l’acusació contra l’ocupació de l’ateneu, un local que els joves del barri han reivindicat com a “únic punt de trobada per a les associacions juvenils al barri“, abans que comenci el judici d’aquest dijous.

Els joves han programat diverses activitats reivindicatives de caràcter pacífic i festiu, que es faran durant tota la jornada. Entre els tallers i les actuacions musicals, hi destaca una xerrada que farà l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, sobre l’especulació bancària, i que començarà a les 6 de la tarda. A banda d’evitar el desallotjament de l’ateneu, els joves volen donar visibilitat a “la manca d’espais juvenils als barris de Barcelona en general“. En el comunicat, el grup de joves asseguren que han arribat “a aquesta situació perquè l’Ajuntament de Barcelona no ha facilitat la consolidació dels seus projectes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides