Revelen les comissions del Júnior al Paraguai

La Guàrdia Civil descriu, en el marc del cas Adif, negocis del gran dels Pujol Ferrusola
Título de la imagen
Título de la imagen

Un informe sobre el cas Adif elaborat per la Guàrdia Civil i lliurat al Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona revela, a banda de diverses irregularitats, el vincle entre Jordi Pujol Ferrusola i el grup Isolux-Corsán. Segons publica El Mundo, el primogènit de l’expresident Jordi Pujol va negociar amb representants d’aquest grup la prestació de serveis d’assessorament a canvi de percebre com a honorari entre un 2% i un 7% de l’import dels projectes assolits. La mateixa informació assenyala que aquesta negociació va tenir lloc el desembre del 2013, quan Jordi Pujol jr. ja estava sent investigat.

Es tractava de la recerca d’oportunitats de negoci al Paraguai, un dels entorns que més recentment s’ha vinculat a les suposades tasques de dinamització que assegurava haver exercit el gran dels Pujol Ferrusola. L’altre és Algèria, on, segons el mateix informe, els investigadors creuen que Jordi júnior va intermediar per aconseguir obres.

Pel que fa al Paraguai, la Guàrdia Civil explicita que els percentatges del 2% al 7% són “els beneficis de Jordi Pujol [júnior] que, a través de l’empresa Active Translation, obté per la intermediació i la consecució del contractant”. Els autors de l’informe també interpreten que l’exconseller Josep Maria Cullell i el mateix Jordi Pujol Ferrusola són les “persones afins a CiU” amb què responsables de Corsán van dinar per interessar-se per unes obres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.