L’Exèrcit esquiva els veïns de Celrà

Unes 150 persones han pujat fins al Castell de Sant Miquel per protestar per la marxa de militars a la zona
militars a Celrà
militars a Celrà

Finalment, civils i militars no s’ha trobat al terme municipal de Celrà en les diferents marxes que han fet aquest dilluns. Unes 150 persones han sortit a primera hora del matí del centre d’aquest municipi del Gironès per protestar per la marxa que han fet, també aquest matí, un grup d’uns vuitanta soldats en un exercici d’enfortiment, consistent en una marxa d’uns trenta quilometres amb tot l’equipament i sense fer cap mena d’ús d’armes de foc.

Els veïns preveien trobar-se amb els militars a la zona del Castell de Sant Miquel, entre Celrà i Girona, per fer-los arribar les seves mostres de rebuig a la presència de soldats a la zona, però finalment els militars han optat per caminar cap a un altre indret i un regidor de Celrà els ha vist a la zona del Castell de Palagret, amb la qual cosa les dues marxes no han acabat coincidint. Una altra marxa ciutadana ha sortit, també, des de Girona per trobar-se amb els veïns de Celrà en aquesta iniciativa contra l’Exèrcit.

El regidor de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas, que ha participat en la marxa de rebuig a l’Exèrcit ha dit que se senten “orgullosos que un dilluns al matí més d’un centenar de persones hagi pujat al castell” i ha afirmat que “l’exèrcit fa el ridícul. El que haurien de fer és retirar-se. A Girona l’Exèrcit no és benvingut”. Salellas ha conclòs que els militars “avui demostren actitud infantil movent-se a la babalà. Ara sembla que venen cap aquí”, fent referencia al Castell de Sant Miquel.

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, s’ha mostrat satisfet de la resposta ciutadana que ha tingut la seva crida a la mobilització contra la presència de soldats i s’ha mostrat convençut que “altres pobles de fora de Girona s’afegiran a la posició a favor desmilitarització”. Per a Cornellà el que avui hagin caminat soldats pel seu terme municipal és “una represàlia per intimidar municipis declarats lliures de militars. Ara pugen pel bosc per anar cap a Girona. Ens eviten. Saben que fan il·legalitat”. En aquest context l’alcalde cupaire de Celrà ha afirmat que volen constituir la “xarxa de municipis de Girona a favor de declarar-se zones desmilitaritzades”, entitat que portarà el nom de “xarxa per a la desmilitarització de les comarques gironines”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides