Marxa solidària per recordar els drets dels refugiats

Els manifestants han exigit a les institucions i als polítics que moguin fitxa en l'acollida de persones refugiades
Título de la imagen
Título de la imagen

Després de l’èxit que va tenir el concert al Palau Sant Jordi de Barcelona de la setmana passada, aquest dissabte, 18 de febrer, la campanya ‘Casa nostra, casa vostra‘ ha convocat “la manifestació més gran d’Europa per recordar els drets de les persones refugiades i reivindicar que les institucions i els polítics catalans i espanyols moguin fitxa. Segons la Guàrdia Urbana han participat unes 160.000 persones, segons l’organització unes 500.000.

Sota el lema “Prou excuses. Acollim ara“, s’ha volgut denunciar l’incompliment de l’Estat espanyol en l’acollida de persones refugiades, i s’ha exigit l’acollida d’un mínim de 4.500 refugiats. El director de la campanya, Rubèn Wagensberg, ha explicat que “després de les accions de sensibilització i de mobilització, convoquem a una gran mobilització final“. ‘Casa nostra, casa vostra’, ja ha recollit més de 68.000 signatures per exigir mesures extraordinàries a les institucions en el marc de la crisi humanitària a Europa. De fet, consideren la manifestació d’aquest dissabte com “l’últim pas” per convertir Barcelona en seu de la manifestació més gran d’Europa a favor dels refugiats.

A banda de l’acollida de refugiats també s’han reivindicat mesures concretes en matèries de benestar social, com la sanitat i l’habitatge, així com la creació de vies legals i segures per a l’arribada de refugiats. El recorregut ha començat a les quatre de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona, i ha acabat al passeig Marítim, la riba del Mediterrani, el mar on l’any passat van morir 5.000 persones.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides