Sis anys de presó per Urdangarin

La infanta Elena serà multada amb 266.000 euros pel cas Nóos
Sense títol
Sense títol

L’Audiència Provincial de Palma ha sentenciat que Iñaki Urdangarin ha d’anar sis anys i tres mesos a la presó pel cas Nóos. El tribunal també ha decidit que la infanta Elena, dona d’Urdangarín i germana del rei Felip VI, pagui una multa de 265.000 euros pel mateix cas.

El tribunal de la secció primera de l’Audiència de Palma presidit per la magistrada Samantha Romero, del qual formen part les jutgesses Elionor Moyà i Rocío Martín, ha donat a conèixer la seva decisió poc després de les 12 del migdia d’avui, en un dictamen que supera els mil folis, i que han recollit els procuradors i advocats. Cap dels disset acusats han anat al jutjat a recollir la sentència.

Pel cas Nóos s’ha jutjat a la infanta Cristina, el seu marit, Iñaki Urdangarin, el que va ser el seu soci, Diego Torres, i l’expresident de les Balears, Jaume Matas. Torres ha estat condemnat a vuit anys de presó, la condemna més alta de todos els sentenciats. I l’expresidente Matas ha estat condemnat a tres anys i vuit meses de presó. El cas investigat era per la concessió irregular de més de cinc milions d’euros a l’Institut Nóos per a l’organització de diversos fòrums de turisme i esport. El marit de la infanta va ser jutjat pels delictes de malversació, prevaricació, frau, tràfic d’influències, falsedat documental, estafa i blanqueig de capitals. 

La infanta Cristina, la germana del Rei s’enfrontava a una petició, del sindicat Manos Limpias com a acusació particular, de vuit anys de presó com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals comesos pel seu marit. La fiscalia no va acusar la infanta i tan sols li va reclamar 587.000 euros que ja van ser abonats per la germana del rei durant el procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides