Corsán va fer regals a Viloca

L'extresorer de CDC apareix en un informe del cas Adif
andreu viloca
andreu viloca

Els investigadors del cas Adif han trobat figures de pes de Convergència i la seva òrbita en les seves indagacions sobre la constructora Corsán, publica El Periódico. D’una banda, entre els receptors de regals de Nadal d’aquesta empresa hi ha, segons un informe remès per la Guàrdia Civil, l’extresorer de Convergència Andreu Viloca, a banda de directius d’Adif i alts càrrecs d’empreses públiques.

A més, destaca la detecció d’un email amb referències a un dinar que un alt càrrec d’Isolux-Corsán havia de compartir amb “Cullell” per parlar d’una obra. Els investigadors apunten que es pot tractar de Josep Maria Cullell, exconseller de Política Territorial i Obres Públiques i d’Economia i Finances durant els primers governs de Jordi Pujol. En el mateix correu electrònic, afegeix El Periódico, els investigadors creuen que el citat directiu parla d’un dinar amb Jordi Pujol Ferrusola.

En missatges com aquest, trobats als ordinadors de Corsán, es fa referència a tasques d’intermediació que hauria efectuat el primogènit dels Pujol Ferrusola en projectes a Algèria i el Paraguai. El fiscal del cas Adif sospita que contenen referències a pagaments de comissions il·lícites per influir en les autoritats licitadores i va sol·licitar que aquesta informació fos remesa al magistrat que instrueix el cas Pujol.

La setmana passada, El País va revelar que als investigadors del cas Adif els va cridar l’atenció que un empleat d’Isolux-Corsán hagués entrat a la seu convergent del carrer Còrsega de Barcelona amb un sobre i hagués sortit sense ell, com mostraven imatges de càmeres de videovigilància.

Aquest fet, succeït el març del 2014, s’ha connectat amb el cas del 3%. L’empleat investigat havia ordenat modificacions de documents vinculats a Bimsa, organisme que és l’adjudicatari d’obra pública principal de l’Ajuntament de Barcelona, escorcollat recentment durant l’operació Pika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides