L’Audiència de Palma dona el veredicte del cas Nóos

Iñaki Urdangarin s'enfronta a dinou anys i mig de presó i la infanta Cristina a vuit anys
Título de la imagen
Título de la imagen

El tribunal de l’Audiència Provincial de Palma, que presideix la magistrada Samantha Romero, notificarà aquest divendres, 17 de febrer, el veredicte del cas Nóos. Per tant, avui se sabrà si la infanta Cristina de Borbó, filla del rei emèrit Joan Carles I, i el seu marit, Iñaki Urdangarin, ingressaran a la presó per les adjudicacions de més de cinc milions d’euros que l’entitat presidida per Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, va rebre dels governs de Balears i València.

Les parts estan citades a les dotze del matí a la seu de l’Audiència Provincial de Palma. Un cop allà, les magistrades Eleonor Moyá i Rocío Martín els comunicaran la sentència, que previsiblement superi els mil folis. La Fiscalia ha demanat dinou anys i mig de presó per Iñaki Urdangarin, per haver comès presumptes delictes de malversació, prevaricació, frau, tràfic d’influències, falsedat documental, estafa i blanqueig de capitals.

La infanta Cristina, en canvi, no està acusada per la Fiscalia, tot i que ha hagut de pagar 587.000 euros de responsabilitat civil per haver-se beneficiat del frau que suposadament ha comès el seu marit. Tot i això, el sindicat Manos Limpias, com acusació popular, reclama una condemna de vuit anys de presó per a la Infanta com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals presumptament comesos pel seu marit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides