Desconvocada la vaga d’estibadors

Foment retarda una setmana la reforma del sector per buscar un acord
Estibadors port - estiba
Estibadors port - estiba

La coordinadora estatal de treballadors del mar (CETM) ha desconvocat la vaga prevista en el sector, i ha acceptat l’oferta del govern central de donar-se una setmana per buscar acords. El ministeri de Foment ha decidit esperar una setmana a aprovar, en Consell de Ministres, el reial decret llei de la reforma de l’estiba. Foment diu que amb aquest ajornament vol evitar greus perjudicis pels ports i l’economia espanyola, però també els inconvenients que poden patir els ciutadans.

En aquest context, el Port de Barcelona s’ha queixat de no haver pogut participar de les negociacions i en un comunicat les autoritats portuàries de Barcelona han dit “només en aquesta etapa final, després que el Ministeri de Foment informés els sindicats i als empresaris del contingut del reial decret, se’ns ha informat directament de la situació, tant en què respecte al text que es pretén aprovar com a les negociacions mantingudes en la darrera setmana”.

Al Port estan preocupats pels efectes que pot tenir una vaga d’estibadors i ha lamentat que aquests darrers dies les terminals portuàries hagin patit rendiments per sota del que hauria de ser habitual, a banda que denunciat que algunes instal·lacions han patit actes vandàlics.

La reforma del model de l’estiba, a través de reial decret llei, queda pendent d’aprovació pel Consell de Ministres, cosa que s’ha de produir en compliment d’una sentència condemnatòria del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del desembre del 2014. Després el Congrés l’haurà de convalidar en el termini d’un mes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides