La Fiscalia relaciona Viloca amb comissions per obres de Bimsa i el Port

L'extresorer de CDC s'ha negat a declarar aquest dimecres
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència

La investigació sobre els pagaments que, suposadament, va rebre Convergència a canvi d’adjudicacions de contractes públics mitjançant el Port de Barcelona o l’empresa municipal Bimsa durant l’etapa de Xavier Trias com a alcalde té en el seu punt de mira l’aleshores tresorer convergent, Andreu Viloca. Segons publica El Mundo citant fonts judicials, de fet, la Fiscalia relaciona directament Viloca amb el suposat cobrament de comissions: considera que va rebre els pagaments i que controlava els concursos convocats per administracions governades per Convergència.

Després que Viloca es negués a declarar aquest dimecres, està previst que compareguin al jutjat del Vendrell els responsables de la constructora Oproler, Sergio Lerma i Josep Manel Bassols, així com l’exdirector d’Infraestructures, Josep Antoni Rosell, i els empresaris Xavier Tauler (Copisa), Juan Luis Romero (Rogasa) i Fèlix Pasquina. Aquests últims declararan amb relació a la darrera fase de les investigacions sobre el 3%, l’operació Pika, en el marc de la qual es van efectuar els últims escorcolls i detencions.

Els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda no van poder obtenir de Viloca cap resposta sobre el seu vincle amb les suposades comissions. L’extresorer, considerat una figura central en la trama del 3%, ha comparegut ahir per ser interrogat sobre una fase anterior a la que correspon el seu arrest del passat 2 de febrer durant l’operació Pika. Segons fonts jurídiques citades per El Periódico, ha justificat la seva negativa dient que els documents intervinguts recentment per la Guàrdia Civil en el marc d’aquella operació es troben sota secret de sumari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides