Foment ofereix ajornar una setmana la reforma de l’estiba

A canvi, demana als treballadors que desconvoquin les vagues i s'asseguin a negociar
Título de la imagen
Título de la imagen

En un intent d’afavorir el diàleg, el Ministeri de Foment ha ofert ajornar fins al Consell de Ministres del pròxim divendres, 24 de febrer, la reforma de l’activitat d’estiba, que pretén ajustar la professió a la normativa europea, fet que suposaria la liberalització d’aquest ofici. A canvi, Foment ha demanat que els representants dels treballadors desconvoquin la vaga que està programada pels dies 20, 22 i 24 de febrer, i que tant la patronal com els sindicats tornin a asseure’s a negociar.

El Govern central havia d’aprovar el Reial Decret Llei de modificació del sector dels estibadors aquest divendres, 17 de febrer, tot i que si els sindicats accepten la proposta, potser poden arribar a un acord pactat. Amb aquest gest, el departament, que dirigeix Íñigo de la Serna, pretén desenvolupar un “clima de normalitat que afavoreixi el diàleg i la negociació“, en part, per evitar la vaga, que generaria “uns greus perjudicis pels nostres ports i per l’economia espanyola“, ja que el 70% dels productes que entren a Espanya ho fan a través dels ports.

Les negociacions entre Foment i la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar es van trencar el passat dimarts, quan cap de les dues parts es van poder posar d’acord sobre el text que el Govern anava a aprovar aquest divendres. En aquest sentit, el ministeri explica en un comunicat que “els plantejaments dels sindicats no tenen cabuda en el Reial Decret, perquè la Comissió Europea no ho permet, tot i que sí que poden tractar-se per la via de la negociació col·lectiva“, amb el Ministeri d’Ocupació com a mediador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides