Apartaments de luxe en l’edifici de Còdols, 13 netejat per Desokupa

El fons francès Spirit Reims convertirà un immoble desallotjat amb coaccions en habitatges per a estrangers adinerats
Título de la imagen
Título de la imagen

Els veïns del Raval no són els únics que estan sent expulsats dels seus habitatges per vendre després l’immoble a un grup inversor estranger que el convertirà en apartaments de luxe. En ple barri Gòtic i en una de les zones on ja hi ha més turistes que veïns, el fons d’inversió francès Spirit Reims acaba de comprar un edifici de 12 habitatges i dos locals comercials per transformar-lo en luxoses residències per a estrangers adinerats.

L’operació, entre la compra i la rehabilitació, s’acosta als 7,5 milions d’euros i durarà uns dos anys. L’edifici, situat al carrer Còdols, 13, és un dels exemples més gràfics de la utilització de mitjans de persuasió que freguen la il·legalitat per expulsar els inquilins, titllats despectivament com a bitxos en l’argot immobiliari. En aquesta operació especulativa destaca el paper que Desokupa, una polèmica empresa especialitzada en desallotjaments exprés, ha tingut a l’hora de foragitar els veïns de l’edifici.

El fons d’inversió francès ha estat assessorat en aquesta compra per SH Walters i per Angulo Management, dues firmes que actuen com a intermediàries en el mercat immobiliari barceloní. Spirit Reims va aterrar a Barcelona l’any 2013 atreta pel bon preu del mercat residencial i per la fascinació que la ciutat genera en el mercat francès, que valora sobretot el clima i la proximitat amb el país gal. El primer negoci va ser l’adquisició d’un edifici al carrer Balmes la rehabilitació del qual està a punt d’acabar-se i el segon ha estat la compra d’un solar al barri del Poblenou per fer-hi un bloc d’habitatges.

COACCIONS I AMENACES

El modus operandi utilitzat per Desokupa per buidar Còdols, 13 repeteix el mateix patró de coaccions i amenaces fet servir amb anterioritat en el desallotjament de Can Dimoni –denunciat a la justícia per l’Observatori DESC– i en dos intents més al Raval i la Clota que es van frustrar per la mobilització veïnal.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides