La ‘victòria’ de Colau sobre les grans elèctriques, al congelador

El Tribunal de Contractes del Sector Públic suspèn cautelarment el concurs impugnat per Endesa
ada colau roda premsa
ada colau roda premsa

El Tribunal de Contractes del Sector Públic ha congelat el concurs que adjudica, per 65 milions d’euros i un màxim de dos anys, el subministrament elèctric de la ciutat de Barcelona. L’admissió a tràmit d’una reclamació d’Endesa, coneguda aquest dimecres, té com a efecte la suspensió cautelar del concurs, en el qual les dues grans companyies elèctriques, Endesa i Gas Natural, no s’havien presentat per considerar que s’havia inclòs una clàusula contra la pobresa energètica que les discriminava amb relació a competidores més petites.

L’equip de Govern d’Ada Colau s’havia fet ressò de la renúncia de Gas Natural i Endesa a concórrer al concurs expressant-la com una victòria contra “l’oligopoli elèctric”. “Ho vam dir. S’ha de complir la llei. Barcelona no vol treballar amb elèctriques que no assumeixin clàusules contra la pobresa energètica”, va expressar l’alcaldessa a Twitter. En la mateixa línia s’havien manifestat també el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, i la tinent d’alcalde Janet Sanz.

La resolució del Tribunal de Contractes del Sector Públic, però, deixa en suspens l’autoexclusió d’Endesa i Gas Natural, que no combreguen amb una clàusula que pretén comprometre les adjudicatàries amb els convenis contra la pobresa energètica establerts en la legislació catalana. En l’horitzó d’aquest estira-i-arronsa no només hi ha la possibilitat que marcs contractuals com l’escollit pel govern d’Ada Colau s’estenguin a altres poblacions, fet que amoïna les grans companyies, sinó l’anunciada creació d’una comercialitzadora elèctrica municipal a Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides