Oriol Junqueras: “no fem res, de res, de res, que sigui il·legal”

El vicepresident de la Generalitat assegura que no que hi ha partides opaques als pressupostos del Govern
Título de la imagen
Título de la imagen

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras ha negat en seu parlamentària que el Govern estigui usant de forma il·legal dades fiscals dels ciutadans, en resposta a la seva compareixença arran del cas Santiago Vidal.

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha preguntat a Junqueras si podia assegurar que el Govern no usaria dades del IDESCAT, Institut d’Estadística de Catalunya, per a altres finalitats que les que tenen ara, com elaborar algun cens alternatiu, i Junqueras ha respost que “ni de l’IDESCAT, ni les de ningú, no fem res, de res, de res, que sigui il·legal”.

Carrizosa també ha preguntat el vicepresident del Govern si hi ha alguna partida “opaca” en el pressupost que estigui prevista per al procés independentista, i Junqueras ha respost que “un pressupost és una llei pública, neta i transparent”.

En aquest mateix context, els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han impedit altres compareixences per esclarir el cas Santiago Vidal, més enllà de les d’avui de Junqueras i del secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó.

L’oposició havia demanat les compareixences del conseller de Justícia, Carles Mundó, el d’Interior, Jordi Jané, el d’Afers Exteriors, Raül Romeva, la de Governació, Meritxell Borràs, i la de Presidència i portaveu, Neus Munté. Des de JxSí i la CUP s’ha considerat que amb Junqueras i Salvadó n’hi havia prou.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides