El Congrés reactiva la comissió sobre l’operació Catalunya

'Público' revela que Sánchez-Camacho va lliurar a Interior el material del primer informe contra les Pujol
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

Els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats han decidit aquest dimarts reprendre la constitució d’una comissió d’investigació sobre l’anomenada operació Catalunya, el presumpte ús de recursos del Ministeri de l’Interior per escometre dirigents de formacions independentistes catalanes.

La reactivació es produeix després que l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz hagi superat el període de convalescència posterior a una intervenció quirúrgica, que havia motivat al gener l’ajornament de la constitució de la comissió, impulsada el setembre. Segons fonts parlamentàries, està previst que els grups es reuneixin dijous per decidir la composició de la mesa.

Més sobre Sánchez-Camacho
D’altra banda, Público hi torna aquest dimecres amb una altra informació acompanyada de nous àudios fruit de la seva investigació sobre el paper d’Alícia Sánchez-Camacho en l’inici de l’operació Catalunya. Segons aquest mitjà, la líder del PP català va lliurar a Interior el material que va fonamentar el primer informe sobre la família Pujol Ferrusola.

Público, citant el contingut d’una nota informativa que atribueix a la Comissaria General de Policia Judicial, també revela que Interior coneixia el contingut de la conversa de La Camarga entre Sánchez-Camacho i Vicki Álvarez, ex de Jordi Pujol junior, abans que el comissari José Villarejo obtingués el testimoni de Vicki Álvarez.

Aquesta informació posa de manifest, així mateix, el pes que van tenir els periodistes del diari El Mundo Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta com a avaladors de la falsa identitat sota la qual Villarejo va obtenir el testimoni de Vicki Álvarez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides