Sánchez-Camacho, en calces per l’operació Catalunya

Una investigació de 'Público' responsabilitza a la líder del PPC de l'enregistrament de la conversa de La Camarga
alicia sanchez camacho
alicia sanchez camacho

Alícia Sánchez-Camacho va ser una figura clau en l’inici de l’anomenada operació Catalunya: segons una investigació de Público, que revela nous àudios, ella va organitzar la gravació de la conversa que va mantenir el 2010 al restaurant La Camarga amb Vicki Álvarez, ex de Jordi Pujol Ferrusola, que va explicar-li que la família de l’expresident de la Generalitat amagava diners a Andorra.

Pel que fa a Jorge Moragas, cap de Gabinet de Mariano Rajoy i persona que va posar en contacte Sánchez-Camacho amb Vicki Álvarez, la mateixa notícia assenyala que va transmetre al Ministeri de l’Interior la informació obtinguda per la líder dels populars catalans.

De fet, Público assegura que ha obtingut documentació que demostra que Interior -aleshores dirigit per un altre popular català, Jorge Fernández Díaz-, ja coneixia els moviments de diners dels Pujol a Andorra referits per Vicki Álvarez abans que el comissari José Villarejo la interrogués assumint la identitat d’un periodista d’El Mundo. L’explicació que aporta aquesta informació és que només Sánchez Camacho, a través de Moragas, podia haver informat Interior.

El digital Público permet escoltar, com a suport de la seva exclusiva, àudios que assegura que va obtenir Villarejo en una conversa amb Vicki Álvarez el 30 de setembre del 2013. En aquest diàleg, els interlocutors diuen que Sánchez-Camacho, ara vicepresidenta primera del Congrés, va denunciar falsament el fet que s’hagués gravat, pretesament sense ella saber-ho, la conversa de La Camarga. Així mateix, Vicki Álvarez posa de manifest que va cobrar pel seu testimoni contra els Pujol i se cita l’aleshores director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, com un participant principal de l’operació Catalunya. També s’assenyala que De Alfonso creia que Sánchez-Camacho li havia mentit sobre l’afer de La Camarga i que Vicki Álvarez percebia que la líder dels populars l’estava evitant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides