El PSC vol que el Govern reveli el seu ‘pla independentista’

Els socialistes presentaran dues mocions per exigir a l'executiu que posi a disposició del parlament tota la informació relacionada amb el procés
Título de la imagen
Título de la imagen

Després de les declaracions que va fer l’exjutge i exsenador d’ERC, Santiago Vidal, són moltes les incògnites que han sorgit en relació al ‘pla independentista’ que vol dur a terme el Govern de Catalunya i que no està a l’abast de l’opinió pública. Per aquest motiu, el PSC presentarà el 22 de febrer dues mocions parlamentàries per pressionar a l’executiu de Puigdemont i reclamar al Govern que posi a disposició del Parlament, en un termini de quinze dies, una memòria escrita amb tots els textos legals, esborranys o estudis que estiguin relacionats amb una eventual independència, així com amb el procés de construcció del fisc català al qual va fer referència Vidal.

Una setmana després que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, comparegui per donar explicacions per les declaracions de l’exjutge Vidal, el partit liderat per Miquel Iceta presentarà les mocions al ple del Parlament. El PSC no només vol que el Govern faciliti informació relacionada amb les lleis i les estructures de l’estat. Els socialistes catalans també volen conèixer el contingut de les reunions que es mantenen entre conselleries, així com els alts càrrecs i empreses públiques que ja han intercanviat informació relacionada amb el procés independentista. D’altra banda, el PSC també exigeix el compliment de la llei de protecció de dades en l’obtenció de la informació fiscal dels catalans.

Ferran Pedret, diputat del PSC, creu que aquestes mocions contribuiran, com a mínim, a què el Govern es posicioni en un costat o altre. Si l’executiu de Puigdemont vota a favor i decideix posar les cartes sobre la taula, haurà de traslladar tota la informació sol·licitada a l’opinió pública, en canvi, si no accepta la petició, estarà amagant informació a la ciutadania, fet que contribuirà que augmentin les especulacions sorgides arran de les declaracions de Santiago Vidal.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari