Batussa entre Jordi Évole i Junts pel Sí

El periodista va acusar els polítics presents al concert pro refugiats del Palau Sant Jordi d'incompetència

evole sexta
evole sexta

Junts pel Sí ha carregat contra el periodista Jordi Évole després que aquest critiqués als polítics presents al concert pro refugiats de dissabte passat al Palau Sant Jordi de Barcelona d’incompetència. Jordi Évole va dir, des de l’escenari del concert, dirigint-se a la quarantena de polítics que assistien al concert que “penseu que el que aplaudiu des de la llotja també neix de la vostra incapacitat política per resoldre aquest problema”.

Évole va criticar que el que alguns justifiquen com a falta de competències per no actuar contra el problema dels refugiats, segons ell, es tracta més aviat una qüestió d’incompetència. Aquestes paraules no han agradat gens als polítics de Junts pel Sí presents al concert.

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufíán, a través de Twitter va dir-li a Évole que “tant de bo alguns fossin tan valents amb una llotja de Ferraz o de Vistalegre com ho són amb una llotja del Palau Sant Jordi”, segons recull Europa Press. Rufián, va piular: “Parla Jordi Évole. Segons ell, que aquí hi hagi un govern demanant acollir i un altre que li ho impedeixi no és un problema de competències. VolemAcollir”.

Des del Govern català, Évole també ha rebut crítiques a les seves paraules. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, també a través de Twitter va dir que “l’asil només el poden donar els Estats”, i que per aquest motiu Catalunya vol ser un Estat.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, també ha respost a les crítiques d’Évole dient que “hi ha governs inactius davant la situació de les persones refugiades”, però que a Catalunya, “Govern, ajuntaments i entitats treballem, acollim i seguim”. També el secretari de Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós va dir que els membres del Govern van anar al concert perquè els havien convidat i perquè la Generalitat vol acollir, afegint que “no està al mateix sac qui combat la xenofòbia i qui la practica”.

L’eurodiputat del PDECat, Ramon Tremosa, ha aprofitat per recordar a Évole que Espanya incompleix la quota de refugiats a la que es va comprometre i que la Comunitat Europea va demanar al govern espanyol que permetés a Catalunya acollir a 4.500 refugiats. I el diputat de Junts pel Sí al Parlament, Lluís Llach, va dir-li a Jordi Évole a través de Twitter que “des de l’estima, Jordi Évole, t’ofereixo una frase més ajustada: si no vols incompetència, guanya’t la independència”.

Però també hi ha qui ha fet costat al periodista amb les seves crítiques a l’administració per la manca acollida de refugiats. És el cas del president de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell, qui ha considerat que Évole va fer una intervenció magnifica, dient veritats que interpel·len a govern i governants. També el qui va ser diputat de la CUP al Parlament, David Fernández, ha dit que ha llegit el discurs d’Évole i que ha comprovat que no hi sobra res i “ho clava tot”, i que fa que pensar.

Per la seva banda, Jordi Évole, en un article a El Periódico escriu, dels qui centren el debat en si tenen o no competències, que “si es conformen tan ràpidament amb l’argument de què no tenen competències, perquè segueixen insistint en un referèndum – que jo també vull que se celebri, pel que tampoc les tenen? En algunes coses sí que insisteixen encara que no tinguin competències i en altres no?”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides