Podemos ratifica Pablo Iglesias com a líder indiscutible

El congrés de la formació morada deixa en evidència la derrota de Íñigo Errejón
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.

Pablo Iglesias s’ha imposat a Íñigo Errejón en el congrés que ha tancat aquest diumenge Podemos, conegut com el Vistalegre II. Iglesias repeteix com a secretari general de la formació després haver obtingut el 89% dels vots.

Però el líder de Podemos també ha guanyat amb la seva llista la dirección del partit que controlarà el 60%. El de nou secretari general podemita havia amenaçat que si la seva llista per a dirigir Podemos no sortia guanyadora dimitiria de la direcció.

Ara està per veure què passarà amb el fins ara número dos de Podemos, Íñigo Errejón, qui s’ha enfrontat obertament amb Iglesias que ja ha dit que el mantindrà en l’Executiva, però que no es descarta que acabi perdent la Secretaria Política que dirigeix i també pot acabar deixant de ser el portaveu parlamentari.

De tota manera, lluny d’assumir la derrota, un cop s’han sabut els resultats Errejón ha exigit a Iglesias que respecti “el mandat de pluralitat” que a parer seu han donat els militants.

El que sí que és clar, és que Pablo Iglesias s’ha imposat en tots els òrgans de direcció de Podemos. Ha guanyat la secretaria general, però també en els quatre documents que es votaven, el polític, l’organitzatiu, l’ètic i el d’igualtat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides