En quines incongruències cau la consellera Meritxell Borràs?

Título de la imagen
Título de la imagen

El departament de Governació, que dirigeix Meritxell Borràs, acaba de fer públiques, a través del DOGC, les subvencions concedides l’any passat. I, en concret, les que ha atorgat la direcció general d’Afers Religiosos tenen la seva “conya”. D’un cantó, perquè les que ha destinat als mitjans de comunicació per incloure informació religiosa primen el grup d’El Punt Diari (12.000 euros) per davant d’una publicació catòlica de llarg prestigi i trajectòria com és Catalunya Cristiana (no arriba als 6.000 euros). Per altra banda, les subvencions que rep el Consell Evangèlic de Catalunya (protestants) sumen 30.000 euros i són superiors a les destinades a la catòlica Conferència Episcopal Tarraconense (20.000 euros).

L’actual director general d’Afers Religiosos és Enric Vendrell, fill d’un històric dirigent d’Unió Democràtica a les comarques de Tarragona. Arran de la crisi patida per l’històric partit democristià l’any 2015, Enric Vendrell Jr. es va afegir a l’escissió independentista Demòcrates, que actualment està negociant la seva adscripció a Esquerra Republicana. La decisió de “discriminar” els àmbits d’actuació oficial de l’Església catòlica –la seva jerarquia no fa costat al procés secessionista i al Vaticà la causa independentista catalana no té bona premsa- per afavorir, per exemple, l’atorgament de subvencions a les minúscules comunitats evangelistes locals (protestants, baptistes, anglicans, mennonites, metodistes…) no ha passat desapercebuda.

Membre actiu de la branca Cristians per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Enric Vendrell Jr. no és l’únic sobiranista que veu amb simpatia el moviment de reforma luterana, que enguany celebra el seu 500 aniversari. L’exvicepresident de la Generalitat i expresident d’Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod Rovira, comparteix aquest interès i, des de la seva càtedra a la Universitat Pompeu Fabra, acaba de publicar la “Història del protestantisme als Països Catalans”. La seva tesi és que les confessions luteranes són molt més receptives al republicanisme i a l’independentisme, en contraposició amb el catolicisme oficial.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides