El PP celebra el seu congrés amb dos anys de retard

Es preveu que Mariano Rajoy torni a ser reelegit com a líder de la formació
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest divendres, el PP ha inaugurat a Madrid el 18è congrés nacional, un acte que se celebra amb dos anys de retard. Avui els populars es tornaran a reunir sota el lema “¡España, adelante!“, per reforçar la formació i preparar al partit per a les properes eleccions. D’acord amb el programa, Mariano Rajoy tornarà a presentar la seva candidatura per ser reelegit com a president del PP.

El vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que “aquest no serà un congrés de cops de colze” -en al·lusió al de Podem- i que servirà per posar al dia el projecte polític popular, després d’haver aconseguit que es retiressin el 80% de les 1.334 esmenes.

Tot sembla indicar que el debat d’aquest congrés, que serà a porta tancada, girarà entorn de la secretària general, María Dolores de Cospedal, que acumula els càrrecs de la secretaria general del PP, el de ministra de Defensa i el de presidenta del Partit Popular a Castella-La Manxa. Els populars debatran una desena d’esmenes relacionades amb l’acumulació de càrrecs de Cospedal, i tractaràn temes com l’abortament, la gestió subrogada i la custòdia compartida. També decidiran qui serà el nou coordinador general, que possiblement serà Fernando Martínez-Maillo, entre altres qüestions.

Durant el debat d’aquest divendres, una esmena que volia impedir que María Dolores de Cospedal acumulés tants càrrecs va estar a punt de ser aprovada, fet que li hauria privat de ser secretària general del PP. El resultat de la votació va ser de 303 vots a favor i 328 en contra, fet pel qual la proposta de limitació va ser directament descartada i tot va quedar en un ensurt. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides