Artur Mas diu que és innocent

L'expresident no té el "més mínim dubte" que no ha comès cap delicte, i diu que se'l jutja per l'èxit que va tenir la consulta del 9N
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mantingut ferm en la seva innocència i ha reiterat que “estem íntimament convençuts que no vam cometre cap tipus de delicte“, “no tinc el més mínim dubte“, ha assegurat l’expresident. En la seva intervenció final davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Mas s’ha responsabilitzat d’haver ideat i impulsat la consulta del 9N, i ha assegurat que “estem aquí per l’èxit de la consulta independentista. I aquest èxit no va agradar a determinades instàncies del govern espanyol. Ara es pretén que es pagui aquest desafiament”.

Artur Mas ha lamentat que “en lloc d’estar orgullosos del 9N, ho volen convertir en un delicte. Quina pena, quin error, quin greu error“. Pel que fa a Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, Mas ha recordat que els membres del Govern, quan prometen el càrrec, prometen lleialtat al president de la Generalitat. Per aquest motiu, Mas no té cap problema en considerar-se l’únic responsable “d’haver escoltat la gent i d’haver posat les urnes, perquè “es van comportar amb aquesta deguda lleialtat“, ja que “les directrius i les indicacions emanaven del president de la Generalitat”.

Segons Artur Mas, el govern central “ens estava impedint participar d’una manera democràtica i cívica, en una consulta sense conseqüències legals“. “Si fóssim aquí només per haver desobeït el Tribunal Constitucional, quants judicis d’aquestes característiques hi hauria d’haver constantment per desobediències manifestes del govern espanyol en el Tribunal Constitucional, un govern que desobeeix sistemàticament les resolucions i les sentències del Constitucional?”, es pregunta finalment l’expresident de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides