La Fiscalia manté les peticions d’inhabilitació pels acusats del 9N

Per a Artur Mas segueix demanat deu anys, i nou anys per a Joana Ortega i Irene Rigau
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia manté les peticions de deus anys d’inhabilitació per a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i també manté les peticions de nou anys per a l’exvicepresidenta, Joana Ortega, i per a l’exconsellera d’Educació, Irene Rigau. Tots tres estan sent jutjats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prevaricació i desobediència per haver fet la consulta independentista del 9N tot i la resolució en contra del Tribunal Constitucional (TC).

L’anunci del manteniment de sol·licitud de penes l’ha fet el representant del Ministeri Fiscal, Emilio Sánchez-Ulled, en la sessió d’aquest dijous del judici del 9N. Sánchez-Ulled ha ratificat d’aquesta manera les conclusions provisionals que la Fiscalia va presentar a l’inici del judici. L’acusació popular ha retirat, però, el delicte de malversació de fons públics, que el tribunal no havia acceptat. Però han mantingut la petició de deu anys d’inhabilitació per a cadascun dels acusats.

Les defenses han mantingut les peticions d’absolució de Mas, Ortega i Rigau. Segons està previst, aquest divendres serà el darrer dia del judici amb la lectura dels informes finals, abans que quedi vist per sentència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides