El Papa afirma que hi ha corrupció al Vaticà

Davant dels responsables de 140 ordes religiosos, Jorge Bergoglio, va assegurar que ell "està en pau"
Sense títol
Sense títol

El Papa Francesc va mantenir una reunió el passat 25 de novembre amb responsables de 140 ordes religiosos masculines i congregacions. En aquesta reunió, que va durar tres hores, el Papa va respondre a totes les preguntes que li van fer els assistents, fins i tot a les relacionades amb la corrupció i els abusos sexuals que esquitxen l’Església.

Jorge Bergoglio va assegurar als assistents, segons publica el diari italià Corriere della Sera, que “hi ha corrupció al Vaticà” però que malgrat això ell “està en pau”, afegint que “i no, no prenc tranquil·litzants”. El Papa va dir que “si hi ha un problema, escric una nota a Sant Josep i la poso sota l’estàtua que tinc a la meva habitació” i ara aquesta estàtua “dorm sota un matalàs de notes!”.

Bergoglio va afirmar que per viure en pau es necessita una mica de “menfotisme”, però que el què no s’ha de fer mai és rentar-se les mans” davant els problemes, afegint que “sí, a l’Església hi ha molts Ponç Pilat que es renten les mans per estar tranquils, i un superior que es renta les mans no és pare i no ajuda”.

El Papa va assegurar que a les estructures de l’Església es pot trobar “una atmosfera mundana i principesca” i que els religiosos “han de contribuir a destruir aquest ambient nefast”, i que “no hi ha necessitat de convertir-se en cardenals per creure’s prínceps, n’hi ha prou amb ser clericals”.

Sobre els abusos sexuals que inculpen a religiosos, el Papa Francesc va dir que “en el cas que estiguin implicats capellans o religiosos està clar que està present el diable, que destrossa l’obra de Jesús a través de qui la hauria d’anunciar”. Sobre la pederàstia, Bergoglio va afirmar que està clar que “és una malaltia” i que cal tenir “atenció rebre els candidats a la formació religiosa sense verificar la seva adequada maduresa afectiva”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides