L’instructor del cas Pujol demana informació a sis països

En les resolucions apareix el nom d'Oriol Pujol, no imputat en aquesta causa, vinculat amb Teyco
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, ha sol·licitat informació als Estats Units, el Regne Unit, Suïssa, l’Uruguai, Mèxic i Panamà sobre els moviments detectats en els comptes bancaris de la família de l’expresident Jordi Pujol, revela Vozpópuli.

Es tracta d’ampliacions de peticions ja cursades o de noves comissions rogatòries en les quals, segons la mateixa informació, s’assenyala que diverses persones poden haver exercit de testaferros per facilitar a Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit, la disponibilitat de comptes als citats països i també a l’Argentina i el Paraguai, així com la possibilitat d’efectuar inversions mitjançant societats instrumentals.

Així mateix, pel que fa als comptes andorrans, Vozpópuli destaca que De la Mata es refereix a “moviments ingents de sortida de diners a moltes jurisdiccions”, entre els quals en destaca alguns considerats zones offshore, com Panamà, Suïssa, Liechtenstein, Luxemburg, Suïssa, Uruguai o Illes Verges Britàniques.

Oriol Pujol i Teyco
Amb relació a la mateixa tongada de peticions d’informació, el diari El Indepediente revela que l’exdirigent de Convergència Oriol Pujol, que no està imputat pel cas Pujol però està pendent de judici per l’afer de les ITV, hi apareix relacionat amb Teyco. En concret, De la Mata diu d’ell que es va beneficiar amb una operació de compra i posterior venda d’aquesta empresa dels Sumarroca, una de les famílies de l’òrbita pujolista, que té membres imputats en els casos Pujol i 3%.

D’altra banda, De la Mata ha fet constar que Jordi Pujol Ferrusola va ser soci d’una companyia de la República Dominicana en la qual tenia interessos Xavier Plana Bassols, a qui s’atribueix la titularitat d’un compte a Andorra. Plana, com recorda la descripció de l’instructor publicada per El Independiente, va ocupar llocs de responsabilitat en empreses amb representació en el sector públic. En particular recorda el seu pas per La Seda: la Fiscalia va presentar una querella contra ell i altres responsables per la possible comissió de diversos delictes, entre els quals apropiació indeguda, falsedat, administració deslleial, delicte fiscal i simulació de contractes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides