La Generalitat investiga les afirmacions de Santiago Vidal

L'Agència Catalana de Protecció de Dades ha iniciat una auditoria per demostrar que no s'han robat dades fiscals dels catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat ha posat en marxa una auditoria per determinar si s’han recollit dades dels ciutadans de manera il·legal per posar en marxa l’Agència Tributària catalana, tal com va afirmar l’exjutge i exsenador, Santiago Vidal. Tres auditors van començar la inspecció el passat dilluns, 30 de gener, que durarà aproximadament un mes. Ara per ara, la conselleria d’Economia assegura que sempre s’ha complert amb la llei a l’hora de tractar amb les dades fiscals.

En referència a les declaracions de Vidal, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha explicat que “vam posar-nos en contacte amb l’Agència Catalana de Protecció de Dades, que és l’autoritat competent en aquesta qüestió perquè fes de forma immediata una inspecció i poguessin accedir a tot el que estem fent i poguessin contrastar que tot el que estem fent està dins de la més absoluta legalitat”.

El Govern ha advertit que s’està construint una nova base de dades obtingudes legalment i que pertanyen a 7 milions de catalans. Aquesta iniciativa s’integrarà al nou programa informàtic e-SPRIU, i permetrà gestionar els impostos propis i part dels cedits, tal com marca la llei. Es preveu que aquesta nova base de dades es posi en funcionament a principis del mes de juliol.

L’Agència Tributària catalana guanyarà terreny en els pròxims mesos. Es preveu que s’incorporin 15 oficines territorials pròpies, 12 oficines compartides i 137 oficines de servei telemàtic TdCat. A més, es vol incrementar el personal per passar dels 430 empleats actuals als 800 a finals d’aquest any. D’aquestes 370 noves incorporacions, 260 seran equips humans de les entitats liquidadores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides