El sistema de cita prèvia pel DNI ja porta un any col·lapsat

CCOO lamenta que la Direcció General de la Policia no hagi pres les mesures necessàries per desbloquejar aquesta situació
Título de la imagen
Título de la imagen

Comissions Obreres (CCOO) ha emès un comunicat on denúncia la saturació del sistema de cita prèvia pel DNI i passaport. El sindicat lamenta que la Direcció General de la Policia (DGP) no hagi pres mesures eficaces per posar fi a aquest col·lapse, que es manté des de l’any passat. Aquesta saturació “produeix indefensió per la ciutadania“, explica el sindicat, perquè s’ha d’esperar més de dos mesos per a la renovació del DNI i més de mes i mig pel passaport.

La situació és tan greu, que una persona que vulgui renovar el seu document per viatjar en Setmana Santa tindrà dificultats per aconseguir cita prèvia a temps. CCOO ja fa més d’un any que demana una Oferta d’Ocupació Pública excepcional per cobrir les més de 1.200 places vacants de personal funcionari no policial en la DGP, una mesura amb la qual es podria duplicar l’ocupació actual en les oficines d’expedició de documentació.

Per la seva part, la Policia fa mesos que va sol·licitar a Hisenda la incorporació de 504 funcionaris, tot i que no se n’ha tingut més informació sobre aquesta qüestió. En el comunicat, CCOO també ha criticat l’última iniciativa que volen implantar, a finals de març, els gestors de la Policia, que és el d’augmentar les cites de quatre a cinc cada hora, reduint el temps que el personal públic dedica a cada document, dels quinze als dotze minuts.

Comissions Obreres també explica que els mitjans de comunicació han explicat de manera “confusa” la mesura que s’acaba de posar en vigor, i recorda que no s’augmenta en sis mesos la vigència del DNI, sinó que es podrà renovar fins sis mesos abans que caduqui. Finalment, adverteix que el deteriorament d’aquest servei públic pot suposar una externalització del servei o privatització, que posaria en mans d’una empresa privada el document que acredita la nostra identitat davant l’Administració i que conté totes les nostres dades de filiació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides