Errejón xoca amb l’entorn d’Iglesias

Albano Dante Fachín, escridassat per 'pablistes' que desconfien del seu suport
errejon sexta
errejon sexta

L’entorn de Pablo Iglesias es troba assenyalat per les tensions prèvies a la segona assemblea ciutadana estatal de Podemos. En la seva darrera aparició televisiva, a El Objetivo de la Sexta, Íñigo Errejón ha manifestat que no encaixa amb part del “nou entorn” d’Iglesias, al qual atribueix la suposada intenció d’evitar que ell “ocupi una posició destacada en el tàndem”. Així mateix, Errejón ha assegurat que si cregués que la llista que presentarà Iglesias per mirar de retenir la secretaria general del partit en la contesa de Vistalegre 2 fos la millor, ell hi figuraria en un lloc destacat.

No obstant això, advoca per mantenir-se al costat d’Iglesias i implementar un model de lideratge plural. De fet, ha expressat que formen “un bon tàndem”, on “no hi ha contradicció sinó complementarietat”. En el cartell de la seva candidatura, per cert, havia fet constar “Vota equipo Íñigo & vota Pablo Iglesias”, quelcom que Iglesias va dir que no li havia agradat. Iglesias ha anunciat que si no s’imposa a Vistalegre 2, no liderarà una cúpula on tingui més pes l’equip d’Errejón, a qui creu que li correspondria liderar en aquest cas.

Més enllà del tàndem, ha destacat la crítica directa expressada en un article a eldiario.es per Luis Alegre contra la “colla” que “no són més de 4 o 5 persones, però suficients per engegar-ho tot”. Alegre va assenyalar pablistes com Rafa Mayoral i Irene Montero. Errejón, per la seva part, ha acusat Juan Carlos Monedero de sembrar mala maror amb “insinuacions clarament ofensives” i ha lamentat que molts companys seus del “Podemos original” s’han quedat pel camí o ocupin llocs secundaris. Monedero havia donat a entendre que Errejón havia oblidat les persones que protesten al carrer.

Albano Dante Fachín, xiulat
Les tensions de la militància amb els caps visibles de Podemos s’ha posat de manifest a Sant Feliu de Llobregat, on el secretari general a Catalunya del partit morat, Albano Dante Fachín, va ser escridassat i xiulat per crítics que troben que ha gestionat els cercles de Podem de manera contrària als partidaris d’Iglesias. La protesta la van emprendre pablistes que qüestionen el suport que Fachín, considerat del sector anticapitalista, dóna a l’actual líder de Podem, qui, per la seva part, ha demanat que en un acte públic no escridassin ningú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides