L’independentisme ultima els preparatius pel 6F

Les entitats independentistes diuen que ja hi ha més de 40.000 inscrits en aquesta "mobilització històrica"
Sánchez i Cuixart
Sánchez i Cuixart

Més de 40.000 persones ja s’han inscrit per donar suport als encausats pel 9N, segons les entitats independentistes. L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres, Irene Rigau i Joana Ortega, acusats de presumptes delictes de prevaricació i desobediència, hauran de declarar el proper dilluns, 6 de febrer, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els organitzadors dels suports als encausats asseguren que el judici el seguiran 400 professionals de 60 mitjans de comunicació, 7 dels quals estrangers, i també observadors internacionals convidats per l’ANC.

Les entitats que dónen suports als encausats, l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i l’ACM, han fet un crida perquè la gent s’inscrigui a la mobilització, i han afirmat que es desplaçaran a Barcelona 157 autocars que arribaran d’arreu de Catalunya. A més, a la concentració de suport també hi assistiran 500 alcaldes i alcaldesses. El president Puigdemont farà un discurs institucional i seguidament el govern en ple acompanyarà els encausats.

Les entitats consideren que s’han “desbordat” totes les previsions i avisen que serà una “mobilització històrica” que marcarà l’inici de protestes futures contra judicis a càrrecs electes pel procés sobiranista. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha explicat que “hem de traslladar a l’Estat que aquest judici jutja a més de dos milions de persones i a 900 ajuntaments i que a cada nou atac els catalans ens creixem i fem una pinya més gran”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides