Vuit dels divuit detinguts en l’operació Pika passen la nit al calabós

L'extinent d'alcalde de Barcelona, Antoni Vives, entre els qui han passat la nit a les dependències de la Guàrdia Civil
Título de la imagen
Título de la imagen

Vuit dels divuit detinguts en l’operació Pika contra la trama del finançament il·legal de Convergència Democràtica han passat la nit als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.

El darrer a viatjar aquest dijous fins als calabossos de la Guàrdia Civil ha estat, Antoni Vives, qui va ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i mà dreta de l’aleshores alcalde, Xavier Trias.

El primer que va arribar a les dependències de la Guàrdia Civil va ser el dirigent de CDC i col·laborador directe d’Artur Mas, Francesc Sánchez.

Els altres detinguts als calabossos de Tarragona són empresaris i polítics que ja havien estat detinguts en la primera o segona fase de l’operació Petrum. Es tracta de l’exgerent de CDC, Andreu Viloca, els directius de la constructora Opreler, Sergio Lerma i Josep Manuel Bassols, l’exdirector de l’ens públic de la Generalitat Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell i l’exconseller delegat de Copisa, Xavier Tauler. Tots els detinguts estan sent interrogats en el decurs d’aquest divendres.

Sixte Cambra està “sorprès i indignat”
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha assegurat que es va assabentar de l’inici de l’escorcoll del seu despatx, aquest dijous, pels mitjans de comunicació.

Sixte Cambra ha dit a RAC-1 que “mentre els diaris deien que estava detingut, jo estava assegut al meu despatx”, per la qual cosa diu que s’ha “sorprès i indignat” per haver-se assabentat per la premsa poc abans de l’arribada de la Guàrdia Civil.

Cambra ha denunciat que mentre es deia que estava detingut, la realitat és que la seva situació era de detenció tècnica, afegint que “això vol dir que quan s’acabés l’escorcoll me’n podria anar”.

El president del Port ha assegurat que d’existir alguna irregularitat, cosa que ha negat, el govern espanyol estaria al cas, argumentant que l’òrgan encarregat de decidir sobre les licitacions de les infraestructures és el Consell d’Administració del Port, en el que també està representat l’Estat.

Sixte Cambra ha explicat que va parlar per telèfon ahir amb l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i que tots dos es van canviar missatges de tranquil·litat.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari