Mas acusa l’Estat d’ordir “un muntatge”

L'expresident va encriptar les comunicacions amb el seu cercle polític de confiança, esquitxat pel 3%, segons 'El Confidencial'
mas terribas
mas terribas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha etiquetat l’operació endegada aquest dijous contra la trama de suposat finançament il·legal de Convergència del 3% de la mateixa manera que el judici per l’organització del 9N que comença dilluns, en el qual és un dels acusats: com “un muntatge” de l’Estat. A més, Mas ha titllat d'”escàndol” l’anomenada Operació Pika i ha destacat, pel que fa al referèndum, que caldrà “demostrar la nostra força col·lectiva” davant “d’un estat que intimida i que utilitza la guerra bruta”.

Insistint en el discurs convergent expressat novament les darreres hores per Xavier Trias, Jacint Borràs i l’advocat Rafael Entrena, el líder del PDEcat ha manifestat a Catalunya Ràdio, en companyia de les també encausades Joana Ortega i Irene Rigau, que “l’experiència demostra en aquests quatre anys que cada vegada que hi ha hagut un tema important sobre la taula a Catalunya, hi ha hagut un muntatge d’aquestes característiques, amb tota la parafernàlia”. Ha citat, en aquest sentit, les informacions publicades sobre ell i sobre Trias poc abans de celebrar-se conteses electorals.

Programes d’encriptació
D’altra banda, segons publica El Confidencial, l’expresident Mas va instal·lar -“en el seu moment”- dos programes d’encriptació al seu telèfon mòbil per parlar amb els seus amics més propers i amb els seus col·laboradors polítics de màxima confiança. La mateixa informació afirma que Mas ho va fer perquè temia que fossin enregistrades les seves converses.

Alguns dels detinguts en el marc de l’Operació Pika són molt propers a l’expresident: Sixte Cambra, president del Port de Barcelona, és amic personal de Mas, mentre que Francesc Sànchez, exresponsable de règim intern i comunicació de CDC, es va encarregar de la transformació de Convergència Democràtica (CDC) en el Partit Demòcrata Europeu Català (PDEcat). Així mateix, Andreu Viloca va ser tresorer de CDC i de la Fundació CatDem i l’extinent d’alcalde de Trias Antoni Vives va ser secretari del Govern de la Generalitat (2001-2003) i figura propera a Artur Mas quan aquest era conseller en cap de Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides