Patacada del Banc Popular a la borsa

La caiguda de les accions arriba després que l'entitat hagi presentat unes pèrdues de 3.485,3 milions d'euros
Ángel Ron
Ángel Ron

El Banc Popular ha registrat unes pèrdues històriques que sumen fins a 3.485,3 milions d’euros durant el 2016. Aquestes pèrdues el situen com a l’entitat bancaria rescatada amb diners públics amb els pitjors resultats econòmics.

La presentació d’aquests resultats ha provocat que les accions del Popular hagin caigut més d’un 8,5% a la borsa, fins a arribar a cotitzar per menys de 0,87 euros. Aquesta caiguda es déu a què les pèrdues han estat més importants del que es preveia, a causa dels acomiadaments, la reestructuració de les carteres del deute i els sanejaments addicionals per la pèrdua de valor de Targobank.

Aquest ha estat el balanç que ha deixat Ángel Ron com a president sortint del Popular, qui va anunciar el sanejament del totxo amb l’ampliació de capital al juny, més l’impacte de les clàusules terra de 229 milions. Ron ha estat substituït la presidència del Banc Popular per Emilio Saracho.

Amb aquest relleu queda patent la desconfiança dels principals accionistes de l’entitat, famílies vinculades a l’Opus Dei, cap al qui ha dirigit l’entitat en els darrers deu anys com a president únic. Ron va ser nomenat president executiu el 2004, i el 2006 també va ser nomenat president de la junta d’accionistes del Popular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides