La CUP retreu a “corrupCIU” una “tremenda bufetada” al ‘procés’

Veus convergents alimenten el relat de la caça de bruixes amb relació a les operacions contra el 3%
lecha 3%vives
lecha 3%vives

“Avui corrupCiU planta una tremenda bufetada al procés d’independència, un procés que hauria de ser impecable”, ha expressat a Twitter la CUP sobre la darrera operació contra el 3%, en el marc de la qual la Guàrdia Civil ha efectuat més d’una vintena d’escorcolls i ha arrestat l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, el dirigent de Convergència Francesc Sànchez, el director general de Fira de Barcelona i exgerent del consistori durant l’etapa de Xavier Trias, Constantí Serrallonga, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra. L’al·lusió a la bufeteda no sembla casual, després del mullader generat perquè Endavant-OSAN, col·lectiu integrant de la CUP, ha promocionat una manifestació en defensa de la sanitat pública amb un cartell on es veu el conseller Toni Comín rebent un mastegot.

Tot i referir-se a la presumpció d’innocència de Vives, la regidora cupaire María José Lecha ha assenyalat directament el partit predecessor del PDEcat per l’efecte que la formació anticapitalista entén que tenen en el procés els afers de presumpta corrupció pels quals s’assenyala l’extinent d’alcalde de Trias. Sobre les obres de la plaça de les Glòries, l’adjudicació de les quals es troba sota la lupa en els escorcolls d’aquest matí, Lecha ha destacat que van demanar una auditoria tècnica-administrativa pels sobrecostos i els retards detectats, i que el Govern d’Ada Colau s’hi ha posat. Així mateix, ha dit de Vives que “la seva ombra és molt allargada” i ha recordat la investigació sobre Barcelona Regional.

Relat convergent
En canvi, en la línia d’altres reaccions de Convergència arran d’escorcolls i detencions per suposats casos de corrupció que esquitxen el partit, diverses veus del PDEcat han qüestionat l’operació d’aquest dimecres. L’exalcalde Xavier Trias ha atribuït una clara intencionalitat política al que ha descrit com una operació mediàtica, durant una breu compareixença davant dels mitjans en la qual no ha acceptat preguntes. Citant el precedent de diverses informacions periodístiques que li atribuïen comptes a Suïssa, Trias ha descrit “el que ens passa cada cop”, com un episodi propi d’una “democràcia de baix nivell”.

Encara més explícit ha estat l’històric de Convergència Jacint Borràs, que ha titllat les detencions d’empresaris i destacades figures convergents d’aquest dijous com una operació política programada i vinculada amb el judici pel 9N: com a una suposada guerra bruta contra el procés.

En termes semblants, l’advocat de Vives ha vinculat l’operació contra el 3% amb el judici pel 9N, que comença dilluns. El lletrat Rafael Entrena, que també defensa l’exvicepresidenta Joana Ortega, ha destacat que “hauria d’estar preparant un altre judici”, i ha afegit que “això no és nou i cada cop crec menys en casualitats”.

Una de les encausades per l’organització del 9N, l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau, detecta “una coincidència en els patrons de conducta”, tot i que “s’haurà de veure el contingut”, referint-se a escorcolls de la seu de CDC que van coincidir amb la presentació de la candidatura de Junts pel Sí per les eleccions del 27-S del 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides