La CUP fa perdre 786 esmenes dels pressupostos a JxS

El Govern diu que les votacions no serviran per res perquè no hi ha els diners consignats
Anna Gabriel, al Parlament
Anna Gabriel, al Parlament

La CUP ha deixat en evidencia que, malgrat haver decidit donar suport als pressupostos del Govern pel 2017, no li agraden gens ni mica els comptes presentats per l’executiu. En la comissió d’Economia on s’ha d’aprovar l’articulat de la Llei de Pressupostos del 2017, la CUP va fer perdre fins a 786 votacions a Junts pel Sí, segons ha quantificat el PSC, abstenint-se o fent costat a la resta de grups de l’oposició.

L’actitud de la CUP ha agradat gens ni mica al grup parlamentari que dóna suport al Govern, tot i que han afirmat que malgrat l’aprovació de les esmenes de l’oposició, aquestes no es podran fer efectives perquè no tenen la consignació pressupostaria necessària. De fet, el portaveu adjunt de Junts pel Sí a la cambra catalana, Roger Torrent, ha dit que el que han fet els anticapitalistes és “un brindis al sol”, ja que finalment el projecte dels pressupostos s’elevarà al ple del Parlament per a la seva aprovació definitiva.

Un cas seria el de l’esmena presentada pel grup socialista en la que s’insta al Govern a què “dintre de les seves possibilitats pressupostàries pel 2017, ha de garantir les beques menjador com a dret subjectiu perquè aquells nens amb famílies que no poden fer front al pagament del menjador escolar la tinguin garantida cobrint el 100% del seu cost en els casos que sigui necessari”. El projecte pressupostari, ben al contrari, recull la despesa de 45 milions per a la Renda Garantida de Ciutadania i 140 milions per a contractar professors. La depesa es farà amb els més de 200 milions d’euros que surten de la diferència concedida entre el dèficit marcat i l’aconseguit de les comunitats autònomes enguany.

Tot això passa després que la CUP va decidir dissabte passat votar a favor dels pressupostos de la Generalitat pel 2017, tot i que han insistit que aprovaran els comptes només pel fet que de la seva aprovació en depèn la celebració del referèndum independentista.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari