Porta giratòria d’alt voltatge

L'exdirector general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, passa a Red Eléctrica de España
Título de la imagen
Título de la imagen

Arsenio Fernández de Mesa, exdirector general de la Guàrdia Civil, ha entrat al consell d’administració de Red Eléctrica de España (REE), en un nou cas de porta giratòria d’un alt càrrec del govern del PP.

Aquest dimarts, REE ha aprovat la incorporació de Fernández de Mesa a l’empresa on ocuparà un càrrec de “conseller independent”, pel que rebrà un sou de 175.000 euros a l’any, segons les dades del darrer informe de retribucions enviat per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Red Eléctrica de España és una companyia en la qual l’Estat hi té una participació del 20%, i cotitza en l’Ibex. L’empresa es dedica a l’operació del sistema elèctric i al transport de l’electricitat.

La companyia està presidida per l’exsecretari d’Estat, José Folgado, i ha justificat el nomenament de Fernández Mesa fent valdre els seus coneixements en matèria de seguretat integral.

El nou conseller de REE substitueix a Agustín Conde, qui va ser alcalde de Toledo i diputat i senador del PP. Conde formava part del consell d’administració de REE fins que va ser nomenat pel govern central com a nou secretari d’Estat de Defensa.

Al ser preguntat per aquest nou cas de porta giratòria, el ministre d’Energia, Álvaro Nadal, s’ha limitat a dir als passadissos del Congrés que el nomenament es tracta “d’una decisió empresarial”.

Es dóna la circumstància que Fernández de Mesa és considerat com un polític molt proper al president del Govern, Mariano Rajoy.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides